Prijava


Prijave na tečaje masaž: 

 
 
 

Vaše mnenje


Zaupajte nam svoje mnenje in delite z nami svoje izkušnje.

Deli mnenje

 
 
 

ISKRENE ČESTITKE

ISKRENE ČESTITKE

20.5.2024 so se naši kandidati udeležili nacionalnega preverjanja znanja pred republiško izpitno komisijo. Vsi kandidati so izpit USPEŠNO OPRAVILI, zato ISKRENE ČESTITKE VSEM in le pogumno naprej po svoji poklicni poti.

 
 
 

6 nasvetov pri izbiri masažne mize

6 nasvetov pri izbiri masažne mize

12.07.2016

Ko razmišljamo o obvezni opremi masažnega salona, najprej pomislimo na masažno mizo. Ker je ureditev maserskega poklica v Sloveniji ohlapna, naša zakonodaja ne določa obvezne uporabe masažne mize. Res je, da je osnovni maserjev pripomoček miza, a po zakonodaji lahko masirate kar na tleh.

Naj poudarimo še tisto, kar si morate zapisati za uho: v prostoru mora biti poskrbljeno za čistočo in higieno, v sobi mora biti umivalnik s tekočo toplo pitno vodo, dozator za tekoče milo in za papirnate brisačke ter koš za smeti na nožno odpiranje. Ne pozabite na obvezno omarico za prvo pomoč, označen zasilni izhod in gasilni aparat v nadstropju, kjer izvajate svojo dejavnost.

1. Poskrbite za svoje udobje

Preden se odločite, da masažne mize pri svojem delu ne potrebujete, pomislite na svoje udobje. Masažno mizo si lahko prilagodite po svoji višini, da vaš hrbet ne trpi med izvajanjem masaže. Pri masiranju na tleh morate klečati na kolenih, zato premislite, ali boste v tem položaju lahko zdržali več ur na teden.

2. Poskrbite za udobje svojih strank

Poleg tega premislite, kako se bo počutila stranka, če bo morala 60 minut ležati na tleh. Če ste začetnik in boste z masažami zaslužili za svojo prvo masažno mizo, tla primerno podložite, ne pozabite pa tudi na prevleko in papirnato podlogo, ki jo morate zamenjati po vsaki stranki. Masiranje na tleh lahko kratkoročna rešitev med obdobjem vašega izpopolnjevanja in učenja.

3. Kakšne barve masažno mizo naj izberem?

Stranka se bo bolje počutila v salonu, ki bo že na pogled lepo urejen. Morda se tudi vi razživite šele v barvno usklajenih prostorih, morda vas pomirja vaša najljubša barva. Zato proizvajalci ponujajo masažne mize v več barvnih variacijah, a če vaše barve ni na zalogi, kar brez skrbi. Na masažni mizi mora biti nameščena bombažna prevleka in papirnata podloga, ki jo morate menjati za vsako stranko, zato večino delovnega dneva barve masažne mize ne boste niti opazili.

4. Lesena ali kovinska masažna miza?

Za maserja je najbolj udobna električna masažna miza, saj omogoča samodejno nastavljanje višine med masiranjem. Na začetku karierne poti v masažne vode pa je hidravlična masažna miza pogosto bolj luksuz kot nujna potreba. Predvidevali bi, da je druga najboljša izbira kovinska masažna miza, saj na pogled deluje bolj stabilno. A po naših izkušnjah se zaradi pritiskov in prenosa teže med izvajanjem masaže kovinske masažne mize začnejo majati in škripati, medtem ko lesene zdržijo več let intenzivne uporabe. Če kupujete rabljeno masažno mizo, bodite pozorni na stabilnost in morebitno škripanje!

5. Ne pozabite na pravilno dviganje prenosnih masažnih miz

Prenosno masažno mizo potrebujete pri opravljanju masaže na terenu. Lahko pričakujete, da vse vaše stranke ne bodo živele v pritličju, zato je prenosni mizi priložena zaščitna torba, ki si jo oprtate na ramo za lažje prenašanje. Za dvig uporabljajte moč svojih nog, da si ne nakopljete poškodb hrbta. Pri izbiri prenosne masažne mize bodite pozorni na njihovo nosilnost, ki naj bo vsaj 150 kg (štiri odrasle osebe). Za postavitev mize potrebujete manj kot deset minut, ko boste že dobro dodelali svoj slog masiranja, pa vam bo šlo še hitreje.

6. Rabljena ali nova masažna miza?

Pomanjkljivost vsake masažne mize je, da dela ne opravi sama, ampak je le pripomoček. Ne glede na to ali boste za novo masažno mizo odšteli več sto evrov, ali za začetek kupili rabljeno in nekoliko prihranili, bo učinek mize vedno enak: miza lahko postane vaš pripomoček za masažo ali pa občepi v kotu sobe, kjer je nihče ne uporablja. Za uspešno opravljeno masažo boste tako poleg mize potrebovali še masažno olje in nekaj delovne vneme za masiranje.


Popust pri nakupu masažnih miz in pripomočkov

Tečajnikom ponujamo različne ugodnosti pri nakupu masažnih miz, na zalogi pa imamo tudi nekaj rabljenih masažnih miz. Če še nimate svojega prostora, vam omogočamo najem masažnih prostorov na Tržaški 132 v Ljubljani (9 € na uro). Če vas zanima, kako unovčiti svoj popust ali rezervirati prostor:

Preveri ponudbo >>

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

  1. Vital masaže d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

ISKRENE ČESTITKE

ISKRENE ČESTITKE

20.5.2024 so se naši kandidati udeležili nacionalnega preverjanja znanja pred republiško izpitno komisijo. Vsi kandidati so izpit USPEŠNO OPRAVILI, zato ISKRENE ČESTITKE VSEM in le pogumno naprej po svoji poklicni poti.

 
 
 

Zakaj izbrati nas?

VEČ

 

 • Veliko brezplačnih ugodnosti za tečajnike
   

  Veliko brezplačnih ugodnosti za tečajnike

   
 • Ugodne cene tečajev
   

  Ugodne cene tečajev

   
 • Smo usposobljeni svetovalci / kompetentni predavatelji
   

  Smo usposobljeni svetovalci / kompetentni predavatelji

   
 • Kandidatom ponujamo različne zaposlitvene možnosti
   

  Kandidatom ponujamo različne zaposlitvene možnosti

   
 • Vse informacije in gradivo tečajev na enem mestu
   

  Vse informacije in gradivo tečajev na enem mestu

   
 • Izmenjava izkušenj in utrjevanje pridobljenega znanja
   

  Izmenjava izkušenj in utrjevanje pridobljenega znanja

   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.